Novinky - 14.09.2018 10:01

Slovákov je v kempoch už 21, pribudli Ružička s Romanom

Zdroj: sita

Klub zámorskej NHL Calgary Flames zverejnil zoznam hokejistov, ktorí sa zúčastnia na predsezónnom kempe. Figurujú v ňom aj dvaja mladí slovenskí útočníci - Adam Ružička a Miloš Roman. Dovedna sa zapojí do spoločnej prípravy jednotlivých tímov zámorskej profiligy až 21 hráčov spod Tatier. Informácie pochádzajú z oficiálnych klubových webov.

Najväčšie slovenské zastúpenie je v Bostone Bruins, kde figurujú brankár Jaroslav Halák, obranca Zdeno Chára a útočníci Peter Cehlárik s Martinom Bakošom. Isté miesto v A-tíme majú však len prví dvaja menovaní. Okrem nich disponujú jednocestnými kontraktmi gólman Peter Budaj v Los Angeles Kings, bek Martin Marinčin v Toronte Maple Leafs a krídelníci Richard Pánik z Arizony Coyotes, Tomáš Tatar z Montrealu Canadiens a Marko Daňo z Winnipegu Jets.

Naopak, dvojcestné kontrakty majú brankár Patrik Rybár v Detroite Red Wings, obrancovia Christián Jaroš v Ottawe Senators, Erik Černák v Tampe Bay Lightning, Martin Fehérváry vo Washingtone Capitals a útočník Marián Studenič v New Jersey Devils. O zmluvy s tímami NHL môžu v kempoch zabojovať gólman Roman Durný (Anaheim Ducks), obrancovia Michal Čajkovský (Carolina Hurricanes), Michal Ivan (Los Angeles Kings) alebo útočníci Radovan Bondra (Chicago Blackhawks), Kristián Pospíšil (Toronto Maple Leafs), Miloš Roman a Adam Ružička (obaja Calgary Flames).

Predsezónne prípravy svojich klubov s určitosťou vynechajú krídelník Marián Gáborík (Ottawa Senators) a bek Andrej Sekera (Edmonton Oilers), pretože obaja laborujú so zranením. Podobne je na tom aj útočník Marián Hossa, ktorý patrí Arizone, ale pre kožné problémy už nebude pokračovať na profesionálnej úrovni. Tomáš Jurčo je aktuálne voľným hráčom, no nedávno podstúpil operáciu a podľa vlastných slov sa vráti na ľad najskôr v decembri.

Zoznam slovenských hokejistov v predsezónnych kempoch klubov NHL:
Anaheim Ducks
: Roman Durný
Arizona Coyotes: Richard Pánik
Boston Bruins: Martin Bakoš, Peter Cehlárik, Jaroslav Halák, Zdeno Chára
Carolina Hurricanes: Michal Čajkovský
Calgary Flames: Adam Ružička, Miloš Roman
Chicago Blackhawks: Radovan Bondra
Detroit Red Wings: Patrik Rybár
Los Angeles Kings: Peter Budaj, Michal Ivan
Montreal Canadiens: Tomáš Tatar
New Jersey Devils: Marián Studenič
Ottawa Senators: Christián Jaroš
Tampa Bay Lightning: Erik Černák
Toronto Maple Leafs: Martin Marinčin, Kristián Pospíšil
Washington Capitals: Martin Fehérváry
Winnipeg Jets: Marko Daňo