Novinky - 19.09.2018 11:30

Oslava futbalu v meste Beatles. Tesný triumf FC Liverpool nad PSG

Zdroj: sita, huste.tv

Hráči FC Liverpool v rámci základnej C-skupiny zvíťazili nad Parížom St. Germain 3:2 v šlágri utorňajšieho programu 1. kola hlavnej fázy futbalovej Ligy majstrov (LM) 2018/2019. V súboji dvoch nemeckých trénerov - domáceho Jürgen Kloppa a hosťujúceho Thomasa Tuchela - sa napokon tešil "LFC". Tento anglický finalista z uplynulej sezóny LM na kontinentálnej pohárovej scéne v domácom prostredí neprehral ostatných 17 zápasov, pripísal si v nich tucet výhier a päť remíz. Na Anfielde sa o dvojgólové vedenie Liverpoolu postarali Daniel Sturridge a James Milner z pokutového kopu, za PSG znížil ešte v prvom polčase Thomas Meunier a o vyrovnanie sa v drese tímu z Parku princov postaral v 83. min francúzsky majster sveta Kylian Mbappé. Deľba bodov však napokon nebola, pretože v nadstavenom čase sa presadil striedajúci Brazílčan v drese Liverpoolu Roberto Firmino.

FC Liverpool (Angl.) - Paríž St. Germain (Fr.) 3:2 (2:1)
Góly: 33. Sturridge, 36. Milner (z pok. kopu), 90.+ Firmino - 40. Meunier, 83. Mbappé, rozhodoval: Cüneyt Cakir (Tur.)

Liverpool: Alisson - Alexander-Arnold, J. Gomez, Van Dijk, Robertson - Milner, Wijnaldum, Henderson - Salah (85. Shaqiri), Sturridge (72. Firmino), S. Mané (90.+ Fabinho)
PSG: Areola - Meunier, Kimpembé, Thiago Silva, Bernat - Rabiot, Marquinhos, Di María (80. Choupo-Moting) - Mbappé, Cavani (80. Draxler), Neymar