Novinky - 20.09.2018 14:30

Liverpool sa pomaly učí vyhrávať a je ašpirantom na titul

Zdroj: huste.tv

Po nejakom čase sa v Liverpoole opäť vo väčšom hovorí o možnosti prelomiť čakanie na majstrovský titul. V domácej súťaži sú The Reds na druhom mieste, o skóre za Chelsea, a svoju kvalitu dokázali v utorok aj výhrou nad PSG v Lige majstrov. Sezóna je však ešte dlhá a už o dve kolá čaká tento tím vzájomný zápas s Londýnčanmi. Blízko k titulu pritom bol Liverpool napríklad aj pred piatimi rokmi, ale ofenzívna sila so Suárezom, Sturridgeom a Sterlingom dotiahla tím len na striebornú priečku.

"Neustále sa hovorí o víťaznej mentalite hráčov. Neustále o tom hovorí napríklad José Mourinho. Je to učenie sa, ako vyhrávať a porozumenie tomu, ako sa víťazí." povedal pre Skysports Stephen Warnock. 36-ročný obranca začínal s futbalom práve v tomto klube a vidí, že súčasné mužstvo pod taktovkou Jürgena Kloppa sa aj v tomto bude zlepšuje. "Samozrejme, že je tu dávna minulosť a dlhé čakanie na majstrovský titul. Manchester City prebral kontrolu, Manchester United dominoval štyri roky, Chelsea sa dostala pred Liverpool, takže z pohľadu fanúšikov rozumiem, že chcú titul. Určite patria medzi ašpirantov naň," povedal v rozhovore dvojnásobný anglický reprezentant.

Warnock pripomína časy, kedy Klopp Liverpool prebral a náročné duely s Tottenhamom, Manchestrom United alebo Chelsea nedopadli ideále. V októbri 2017 podľahli Kohútom dokonca trojgólovým rozdielom, proti The Blues Klopp vyhral len dva zo šiestich súťažných zápasov a United v piatich ligových zápasoch nikdy nezdolal. Nemec však presadzuje jasný a presný štýl hry a hráči sa postupne okresali tak, aby doň zapadli. "Teraz vidíme, že to bolo dobré. Zlepšujú sa, hrajú svoj štýl futbalu a majitelia tomu veria, preto zainvestovali veľké peniaze," Samotného trénera, ktorý prišiel na Anfield z Dortmundu, považuje za typ coacha, pod ktorým hrajú futbalisti radi, preto nemá problém získať aj veľké mená.