Novinky - 20.09.2018 15:30

Infantino by radšej videl v Miami MLS a La Ligu nechal v Španielsku

Zdroj: huste.tv

Domáci zápas je preto domácim, lebo jedno z mužstiev má výhodu domácej pôdy - hrá doma. Takto logicky sa zamýšľa prezident FIFA a postavil sa proti tomu, aby sa jeden zo zápasov španielskej Primera Division hral na americkej pôde. Podľa doteraz zverejnených plánov by malo ísť o stretnutie Girona - FC Barcelona, ktoré menší katalánsky klub neprivíta na svojom Estadi Montilivi, ale v Miami, vzdialenom cez 7 tisíc kilometrov. Hlavným lákadlom pritom sú hosťujúci Katalánci, ktorým sa cesta na zápas predĺži o desať hodín.

Gianni Infantino je názoru, že ligové domáce zápasy by sa nemali hrať v inej krajine a myšlienka prezentácie La Ligy na inom kontinente mu nevonia. "Myslím, že by som si v Amerike radšej pozrel veľký zápas MLS ako La Ligy," povedal vo svojom vyhlásení. Práve MLS je pritom súťažou, v ktorej sa všetky zápasy nehrajú v Spojených štátoch. Jej súčasťou totiž sú aj kluby z Montrealu, Toronta a Vancouveru, ktorých štadióny sú v Kanade. Tento fakt prezidentovi Medzinárodnej futbalovej federácie pripomenul aj prezident španielskej ligy Javier Tebas.

Zápas dvoch súperov z Katalánska je naplánovaný na 26. januára a ak by tento "expanzívny" plán mal úspech, konať sa bude na Hard Rock Stadium s kapacitou vyše 64 tisíc miest. Priemerné návštevy v Girone počas minulej sezóny boli pritom na úrovni 10 až 11 tisíc platiacich divákov. Trochu opatrnejšie sa v tejto súvislosti hovorí aj o španielsko-katalánskych vzťahov a možnosti, že by sa šírili aj politické a národnostné myšlienky, nie len samotná futbalová liga.