Novinky - 20.09.2018 16:45

Rio Ferdinand odkazuje Rashfordovi, aby bojoval

Zdroj: huste.tv

Držiteľ šiestich majstrovských titulov v anglickom futbale, Rio Ferdinand, nie je spokojný s tým, že Marcus Rashford nedostáva v kádri Manchestru United dostatok priestoru. Hoci počas svojej aktívnej kariéry nastupoval v obrane, ofenzívu Červených diablov pozorne sleduje a je presvedčený, že José Mourinho robí vynechávaním anglického mladíka chybu. V kádri nájdeme forwardov ako Romelu Lukaku či Alexis Sanchez, a to zavinilo, že Rashford zo 109 štartov pod portugalským coachom zaknihoval až 51 z pozície náhradníka.

Investovať do mladých hráčov sa pritom podľa Ferdinanda oplatí, obzvlášť ak ide o potenciálneho reprezentanta Albionu. "Ak sa spýtate ktoréhokoľvek hráča, čo to znamená nastúpiť ako náhradník, povie vám, že nič. Je to dehonestujúce," opisuje situáciu 20-ročného útočníka. "Musí trénerovi ukázať: 'Je mi jedno, koho privedieš. Sanchez tento klub nepozná tak dobre, ako ja. Ja som Manchester United, títo fanúšikovia chcú, aby som hral. Manažér musí vedieť, že sa chcem dostať na trávnik ako hráč základu, nie náhradník'" povzbudzuje Rio autora trinástich gólov zo všetkých súťaží minulej sezóny.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Rio Ferdinand (@rioferdy5),

V aktuálnom ročníku Rashford nastúpil štyrikrát, v lige vždy len ako striedajúci hráč a naposledy vo štvrtom kole proti Burnley. Týmto vystúpením si veľkú dôveru Mourinha nezískal, počas desiatich minút na trávniku dostal červenú kartu a pre trest proti Watfordu chýbal. Bývalý manchesterský stopér je napriek tomu presvedčený, že Rasford musí dostávať dostatok priestoru a nesmie zarezignovať v boji oň. Potrebuje sa obklopiť správnymi ľuďmi, veriť si a pôjde to. Ako Ferdinand pre anglickú tlač tvrdí, aj hráči ako Kane, Mbappé a v minulosti Rooney či Owen boli takí dobrí práve vďaka tomu, že pravidelne hrávali.