Novinky - 20.09.2018 17:50

Slovenská reprezentácia v americkom futbale privíta doma Maďarov

Zdroj: saaf

Nedeľa 23. septembra bude v Bratislave patriť americkému futbalu. Slovenská reprezentácia privíta v rámci turnaja Three Nations Cup reprezentačný tím Maďarska. Slováci sa na domácej pôde predstavia po niekoľkoročnej prestávke. S tímom Maďarska sa stretli minulý rok, no v Budapešti podľahli domácim vysoko 42:3. Aj preto Slováci nastupujú do odvety odhodlaní podať pred vlastnými fanúšikmi čo najlepší výkon.

Turnaj Three Nations Cup je medzinárodným priateľským turnajom troch krajín – Českej republiky, Slovenska a Maďarska. V úvodnom zápase nastúpili Slováci na pôde favorizovaných Čechov v Třinci, kde domácim podľahli jednoznačne 44:0. Stretnutie Slovenska s Maďarskom je druhým zápasom turnaja a zároveň vstupným pre našich južných susedov. Súboj Maďarov s Čechmi je na programe v nedeľu 14. októbra v Budapešti.

Slovenská reprezentácia naposledy pred vlastnými divákmi nastúpila ešte v roku 2013, keď podľahla Čechom na štadióne v Dúbravke, ktorý bude dejiskom aj nedeľného zápasu. Odvtedy vycestovala na ihriská súperov trikrát, no ani raz sa netešila z víťazstva, vrátane kvalifikačného zápasu Majstrovstiev Európy vo Švajčiarsku. O jediné víťazstvo slovenského reprezentačného tímu sa postarali juniori v kategórii U-19. ktorí v Székesfehérvári porazili práve rovesníkov z Maďarska 14:6. Ich starší kolegovia tak budú mať v nedeľu ideálnu príležitosť nadviazať na tento výsledok.

Národný tím pod vedením Jamesa Suttona sa stretne v sobotu v Trnave, kde absolvuje poslednú časť prípravy na nedeľňajší zápas. Slováci budú mať v  zostave v porovnaní so  zápasom v Česku zrejme niekoľko zmien.

Zápas sa hrá na štadióne ŠCP v Bratislavskej Dúbravke, začiatok je o 14.00 h.