Novinky - 03.10.2018 16:07

Aj druhý maďarský klub zapoľoval na Nagya. Útočníka Košíc tento raz Dudáš nepomstil

Zdroj: huste.tv

V 8. kole hokejovej Tipsport ligy sa na súpiskách budapeštianskeho MAC a Košíc objavili až štyria hráči s priezviskom Nagy. Okrem náhradných brankárov Kristófa a Matúša to bol aj domáci útočník Krisztián a hosťujúci Ladislav. Najviac bolo vidieť 11-bodovú hviezdu Oceliarov a hoci vyšiel len druhý raz v sezóne bodovo naprázdno, inkasoval nebezpečný hit od Kevina Szabada.

Najlepší strelec maďarského klubu na modrej čiare poslal protihráča na zem škaredým spôsobom. Nagy v tej chvíli nemal puk na svojej hokejke, stíhal útočiaceho Camerona Burta a v tom mu do cesty vletel Szabad. 21-ročný útočník za zákrok dostal päťminútový trest a k nemu aj osobný do konca zápasu. Presilovka ostala nevyužitá, ale Nagy zápas dohral a vďaka dvom gólom z 57. minúty Košičania vyhrali 2:1.

​Keď si na Nagya v treťom kole nepekne vyšliapol Jed Rusk z Miškovca, obranca Martin Dudáš šiel okamžite spoluhráča pomstiť a strhol sa pästný súboj. V tejto situácii, hoci bol Dudáš rovnako na ľadovej ploche, odpoveď nikoho z hosťujúcej strany neprišla. V stretnutí bolo napriek tomu udelených dostatok trestných minút. Budapešti 33, Košiciam 14.