Novinky - 10.10.2018 20:00

Výrobca prezervatívov vedie v KHL veľkú kampaň

Zdroj: huste.tv

Jedným z najväčších partnerov KHL v aktuálnej sezóne je výrobca prezervatívov a toto spojenie prinesie viaceré spoločenské projekty naprieč všetkými ruskými klziskami. Jeho cieľom bude, ako inak, upozorňovať na dôležitosť a význam chráneného pohlavného styku. Vírusom HIV bolo podľa údajov z roku 2017 v Ruskej federácii nakazených cez milión ľudí, z toho približne 100 tisíc nakazených pribudlo od predošlého roka. V takom Jekaterinburgu je podľa odhadov nakazený každý 50. obyvateľ mesta.

Britský výrobca prezervatívov sa aj preto spojil s ruským hokejom. Okrem toho, že jeho logo možno vídať na každej ľadovej ploche účastníka KHL, v Rusku už teraz beží niekoľko projektov upozorňujúcich na tento problém a hlásajúcich nutnosť prevencie. "Rusi hokej milujú. Je to šport s bohatou históriou a ľudia sú na to patrične hrdí. Preto veríme, že spolupráca s KHL a spustenie nášho sociálneho programu pomôže zvýšiť povedomie verejnosti v otázkach sexuálneho zdravia," uviedla novinku na svojom webe samotná súťaž. Propagátori "sexuálnej opatrnosti" vyvolávajú medzi ruskými fanúšikmi úškrny, ale aj to prijímajú ako formu záujmu. Tento výrobca rád upúta záujem aj humorným spôsobom a Rusi sa predbiehajú vo vkusnejších aj menej vkusných reklamách.

Konkrétnejšiu predstavu o tejto činnosti majú už v Soči. Práve tam s podporou Ministerstva zdravotníctva bolo možné absolvovať bezplatné vyšetrenia na HIV, pričom výsledky vedeli záujemcom vyhotoviť na počkanie - do 15 minút. Aký veľký záujem mali fanúšikovia tesne pred zápasom Soči - Viťaz sa nám dohľadať nepodarilo. Každý vyšetrený však bol zaradený do žrebovania o vstupenky na atraktívny domáci zápas proti CSKA Moskva.