Novinky - 11.10.2018 13:37

McGregor s mesačnou nútenou prestávkou, trest pozná aj Nurmagomedov

Zdroj: huste.tv

Najprestížnejšia organizácia zmiešaných bojových umení by sa chcela sústrediť už na svoje budúce eventy a dianie na UFC 229 konečne uzavrieť. Tak nejak vyzerajú aj verdikty, ktoré padli pre Rusa Khabiba Nurmagomedova a Íra Conora McGregora po ich titulovom zápase. Najdôležitejšou informáciou pre verejnosť je fakt, že šampión o svoj opasok nepríde a jediným trestom za vyčíňanie po zápase bude pokuta. Conor má na minimálne mesiac zakázané zápasiť aj naplno trénovať.

Prezident UFC, Dana White, nechcel Nurmagomedovovi odovzdať opasok priamo v klietke, ale z bezpečnostných dôvodov ho priniesol až na pozápasovú tlačovú konferenciu. "Pred očami celého sveta porazil McGregora a titul si tak plne zaslúži," odôvodnil, prečo šampiónovi ľahkej váhy na opasok nesiahol. Taký zhovievavý však nebude ku Khabibovým kolegom, ktorí po zápase na Conora zaútočili. V ich prípade už pred časom sľúbil, že si pod hlavičkou UFC neškrtnú.

Kým rodák z Dagestanu musí len zaplatiť pokutu a spokojne bude čakať na svojho ďalšie vyzývateľa, zranenia McGregora na mesiac z diania odstavia. Lekári mu dokonca zakázali aj plnohodnotný tréning a sparring. Pre profesionálneho športovca to príjemná správa nie je, ale vážne následky mať nebude. Do decembra sa aj tak nepredpokladalo, že by sa mal s niekym stretnúť a potom bude verejnosť očakávať odvetu, ktorú v boji o opasok súperovi sľúbil.