Novinky - 15.10.2018 11:33

Za rasizmus bude Chelsea posielať na povinný edukatívny výlet

Zdroj: huste.tv

Anglický futbal šiel už neraz príkladom v tom, ako sa vyrovnať s nespratnými fanúšikmi na tribúnach. Jeden takýto krok predviedla aj londýnska Chelsea, ktorá za rasistický prejav na tribúne pošle fanúšika na povinný vzdelávací kurz do koncetračného tábora v poľskom Osvienčime. Keď takýto výlet absolvuje, prinesie klubu potvrdenie a znova môže navštevovať zápasy. Kým sa tak nestane, na futbal sa nedostane.

O prejavoch rasizmu sa vo väčšom hovorí najmä vo východoeurópskch ligách, ale aj v Španielsku či Anglicku sa už takéto nechutné prejavy neraz vyskytli. Moderné technológie umožňujú vinníka veľmi rýchlo nájsť a aj patrične potrestať. "Keď si takých ľudí nebudete všímať, ich správanie sa nezmení. Táto metóda im umožní pochopiť, čoho sa dopustili a do budúcna sa polepšiť," vysvetlil obchodný riaditeľ Chelsea Bruce Buck.

Cesta do Poľska pritom nemusí byť pre britských fanúšikov lacnou záležitosťou a takýmto spôsobom zaplatia aj "pokutu" spoločnosti za primitívne prejavy. Pomerne odvážny nápad z dielne The Blues má zatiaľ veľa skeptikov a úplne zrejmé nie je ani to, akým spôsobom sa bude všetko realizovať. Uvidí sa pri prvom potrestanom rasistovi.