Novinky - 15.10.2018 14:51

Nezahrali súperovi hymnu a hanbili sa aj po výsledku

Zdroj: huste.tv

Gibraltárčania majú za sebou veľký futbalový deň, keď ich reprezentácia prvý raz v histórii vyhrala súťažný zápas. Podarilo sa to pri 23. vystúpení a vo svojej skupine majú momentálne tri body, rovnako ako Arménsko aj Lichtenštajnsko. Dominujú deväťbodoví Macedónci. Čo Gibraltárčanov mrelo bol fakt, že im pred zápasom v Arménsku nezahrali štátnu hymnu. Namiesto tej zaznela lichtenštajnská, ktorá zrejme ostala "po ruke" z posledného domáceho duelu.

Tento národný tím vôbec na zbieranie bodov navyknutý nie je a miestny futbalový zväz vydal po stretnutí stanovisko, v ktorom opísal, ako je veľmi sklamaný z toho prešľapu organizátora. Arménci sa za to následne ospravedlnili. Trestom im bola aj nečakaná strata bodov. Kým v rokoch 2013 až 2016 zdolali Čiernu Horu, Česko, Bulharsko či Dánsko, v UEFA Nations League sú súčasťou kvalitatívne najhoršej ligy. Na postup to zatiaľ vôbec nevyzerá. Z troch zápasov nahrali len tri body a prehra s týmto trpaslíkom je poriadnou hanbou.

Arménsky tím mal pritom 72-percentné držanie lopty, vyslal neuveriteľných 34 streleckých pokusov a kopal 11 rohových kopov. Body aj tak brali Gibraltárčania a ich hrdinom sa stal Joseph Chipolina, ktorý premenil pokutový kop. Šlo tak len o prvý súťažný zápas, ktorý tento výber dokázal zvládnuť. V priateľských stretnutiach však už v minulosti pokoril Faerské ostrovy, Maltu a Lotyšsko.