Novinky - 15.10.2018 18:58

Briti majú jasno: toto bola najväčšia minela roka

Zdroj: huste.tv

Futbalová sezóna bude ešte dlhá a s pribúdajúcim tlakom na jednotlivé tímy budú pribúdať aj veľké chyby. Napriek tomu majú britské médiá pomerne jasno v tom, že zápas Rochdale - Doncaster priniesol minelu roka. V zápase tretej najvyššej anglickej súťaže sa o ňu postaral útočník Ian Henderson, ktorý nedokázal ani na dva pokusy dopraviť loptu do prázdnej brány.

Odchovanec Norwichu City, ktorý sa v minulosti objavil aj v mládežníckej reprezentácii Anglicka, spálil superšancu po veľkej chybe obrany Doncasteru. Spoluhráč dokázal vystihnúť tragickú malú domov, neulakomil sa a prihrávkou popri vybehnutom brankárovi ponúkol zakončenie Hendersonovi. Jeho prvú strelu zázračne z bránkovej čiary vykopol obranca Wright, lenže presne na kopačky Hendersona. Ten dorážal už do úplne prázdnej brány, ktorú kryl len ležiaci Wright.

Henderson už hrdinom svojho tímu v tejto sezóne bol. Na konte už má sedem ligových gólov, vrátane hetriku, ktorým zostrelil Gillingham a dvojgólového predstavenia, vďaka ktorému Rochdale bral bod proti Fletwoodu. Skórovať sa mu podarilo aj proti Doncasteru premenenou penaltou, lenže aj táto spálená tutovka znamenala, že na body nedosiahli a prehrali 2:3.