Novinky - 16.10.2018 14:30

Včerajší šláger Ligy národov poznačili strety polície s rowdies

Zdroj: huste.tv/youtube

Angličania v Lige národov brali počas tohto asociačného termínu štyri body a stále sú v hre o víťazstvo svojej skupiny. Po remíze v Chorvátsku si k tomu výrazne pomohli výhrou na španielskej pôde 3:2, pričom už po prvom dejstve viedli trojgólovým rozdielom a schyľovalo sa k debaklu.

Nie všetci fanúšikovia, ktorí z Británie pricestovali, mali v Seville mierové úmysly. Od skorého dopoludnia totiž priaznivci Albionu ovládli ulice tohto andalúzskeho mesta a naplno sali futbalovú atmosféru. To viedlo k zásahom polície, ktoré považovala anglická strana za neprimerané. Všetko vyvrcholilo nočnými bojmi v sevillských uliciach medzi španielskou políciou a britskými fanúšikmi.

Opäť to bola len menšia časť výpravy, ktorá trochu pokazila dojem z úspešného dvojzápasu. Zverenci Garetha Southgatea majú pred sebou už len domáci zápas s Chorvátskom a aby vypadli do Ligy B, museli by ho kruto nezvládnuť. Hoci sa pred zápasom so Španielskom pochybovalo, či vôbec silný dážď umožní výkop, hralo sa a aj hostia boli na Estadio Benito Villamarín dôvodom fantastickej atmosféry.