Novinky - 17.10.2018 11:09

Boxer po zápase močil krv

Zdroj: huste.tv

Britský boxer Lewis Ritson vo svojom osemnástom profesionálnom zápase prežil prvú prehru a spomínať sa mu na ňu bude mimoriadne zle. V súboji ľahkej váhy nestačil na Belgičana Francesca Pateru. V rodnom Newcastle pritom mohol získať EBU Európsky titul ľahkej váhy, a to pred očami futbalistu Alana Shearera, ktorý patrí medzi najuznávanejšie športové osobnosti tohto mesta.

Prvé tri kolá boli v Ritsonovej réžii, ale s pribúdajúcim časom sa Patera oťukal a začal súpera triafať tvrdými údermi na telo. S tými mal už počas boja domáci zjavné problémy a výsledkom bolo víťazstvo Belgičana na body. Po zápase sa dovtedy neporazený boxer ospravedlnil svojim fanúšikom, že to v domácom prostredí nedokázal dotiahnuť a pridal aj detailný opis svojho škaredého zranenia. "Lepší bojovník vyhral, o tom niet pochýb. Moje telo sa nedokázalo zotaviť a celú noc som močil krv po úderoch, ktoré som inkasoval,"

Tento titul má na starom kontinente bohatú históriu a bojuje sa oň od roku 1909, kedy ho získal Brit Freddie Welsh. Ten počas svojej kariéry odboxoval 87 zápasov. Francesco Patera by si teraz prial súboj s Kazachom Gennadyjom Golovkinom.