Novinky - 17.10.2018 12:15

Košický GM odpovedal o slabom Habalovi aj možnosti vydania kartičiek

Zdroj: huste.tv/hckosice.sk

HC Košice vyskladali pre tipsportligový ročník 2018/19 kvalitný káder a ambície sú tie najvyššie. Prvú pätinu sezóny zvládli viac než uspokojivo, no už v minulých rokoch po slušnej základnej časti doplatili na neposilňovanie pred play-off. Kým konkurencia priviedla hráčov z ECHL či zo Slovana Bratislava, Oceliari pokračovali s tým, čo majú. Vedenie teraz pristúpilo k zaujímavému kroku a fanúšikovia cez klubový web mohli klásť otázky priamo generálnemu manažérovi.

Viacerých fanúšikov zaujímalo práve to, či nepribudnú nejaké posily a naznačovali pritom nespokojnosť s Vladislavom Habalom. Napriek takmer 95-percentnej úspešnosti zásahov a priemeru pod 2 góly na zápas si niektorí dovolili nazvať ho slabým. "Spokojnosť je veľmi relatívny pojem, každý z nás môže mať na jednu vec iný pohľad," začal Rastislav Rusič diplomaticky ale uznal, že vedenie hráčsky trh poctivo sleduje. Na hodnotenie jednotlivcov je priskoro, no gólmanov sa zastal: "Brankári potrebujú k svojim výkonom okrem kvality najmä kľud a dôveru, myslím, že budete súhlasiť, že Haby je doteraz našim najlepším hráčom. Škoda, že sa Škorvi zranil, inak verím, že by skôr potvrdil oprávnenosť v boji o miesto v zostave," Generálny manažér si pri otázke o posilnení kádra povzdychol aj nad tým, že košických odchovancov pôsobiacich v zahraničí je žalostne málo, no mať ich doma (pozn. napríklad Vladimíra Draveckého), by bolo príjemné.Nov

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa HC KOŠICE (@hckosiceofficial),

So ziskom majstrovského titulu si fanúšikovia prirodzene spájajú aj trénera, ktorý za sebou nejaké úspechy má. To úplne nie je prípad Romana Šimíčka, ktorý sa k mužstvu dostal pôvodne len ako asistent. Klub však pracoval s viacerými alternatívami a rodák z Ostravy z nich vyšiel ako najlepšia voľba: "Nemyslím si, že meno samotné alebo dosiahnuté výsledky prinesú automaticky úspech. V Košiciach sme čakali na titul 10 rokov a v kádri aj na lavičke boli zvučné mená," Veľké mená, po ktorých fanúšikovia volajú, by napriek tomu pribudnúť mohli. Tento slávny klub má viacerých slávnych hokejistov, ktorí by určite vedeli niečo ponúknuť. Malo by ísť napríklad o Martina Štrbáka, držiteľ troch medailí z MS, si aktuálne zvyšuje svoju kvalifikáciu vo Fínsku a miestečko na východe republiky by sa preňho malo nájsť.

Jeden z fanúšikov sa pýtal aj na partnerstvo HC výlučne so spoločnosťami, ktoré sú blízke vedeniu. To označil Rusič pri všetkej dôstojnosti za nezmysel. "Garantujem vám, že som nepodpísal žiadnu nevýhodnejšiu zmluvu," zaručil sa v odpovedi. Ďalšia otázka z kategórie "mimo ľadu" sa týkala hokejových kartičiek, ktoré aj vďaka marketingu Tipsport ligy prežívajú na Slovensku opäť vzostup. Košičania vraj podobný plán majú. Ten sa síce priamo kartičiek netýkal, ale tento podnet ho možno zmení.

Jedna fanúšička zase dala priestor zaspomínať na najväčší úspech a najväčšie sklamanie počas pôsobenia u Oceliarov. "Sklamaný som bol samozrejme zo skorého vypadnutia A mužstva v play-off. Nie som spokojný so stavom, kde sa dlhšiu dobu nachádza naša juniorka," spomenul dva najväčšie problémy, ktoré momentálne vidí. Na druhej strane, teší ho marketingová rada, mobilná aplikácia HC Košice, vernostný program, ktorý tím spustil, oslavy zisku federálneho titulu, spolupráca s Humenným a osobitná pochvala sa dostala aj trénerom brankárov, ktorých GM označil za najlepších široko ďaleko. Pozitívom by mohlo byť aj obnovenie Cassovia Cupu. Napríklad toto leto fanúšikom chýbali domáce prípravné zápasy, a to napriek tomu, že počas nich väčšinou hala zíva prázdnotou. Aj v tomto smere padol zaujímavý sľub - fanúšikovia Košíc sa môžu v lete tešiť na prípravný zápas so súperom zvučného mena.