Novinky - 17.10.2018 18:45

V prihrávaní je nadčlovek a už na to má aj Guinessov rekord

Zdroj: huste.tv

Angličania už viackrát v rôznych rozboroch a analýzach dospeli k záveru, že schopnosť kombinovať a rozdávať finálne prihrávky robí z Cesca Fabregasa nadčloveka. Teraz má rekord aj na papieri, svoj druhý v kariére. Presnejšie ide o športovo orientovaný Guinessov rekord pre hráča Premier League, ktorý dosiahne métu 100 gólových asistencií v čo najkratšom čase. A 31-ročný španielsky stredopoliar tento míľnik dosiahol počas sezóny 2016/17 v zápase proti Stoke City.

Na to, kým osvedčenie o novom rekorde dostane, si musel poriadne počkať. Veď okrúhlu asistenciu dosiahol ešte v decembri 2016 a odvtedy toho za Chelsea odohral viac ako dosť. V historickom poradí podľa počtu asistencií v najvyššej anglickej súťaži je momentálne na druhom mieste za už neaktívnym Ryan Giggsom z Manchestru United. "Nie som najrýchlejší, nie som najsilnejší, ale najflexibilnejší. Nevyskakujem vysoko, ale zisk tohto ocenenia je jedna z vecí, na ktoré som vo svojej kariére najpyšnejší," povedal pri preberaní.

Tento Guinessov rekord dosiahol priamo pri svojich zápasových vystúpeniach, ale jeden špecifický nesie rovnako jeho meno. V júli 2017 sa na podnet britskej športovej stanice podujal prekonať rekord v počte prihrávok volejom za 30 sekúnd s Jamiem Redknappom. Vymenili si ich 15. Zaujímavým zápisom z prostredia Premier League je aj počin brankára Asmira Begovića, ktorý v roku 2014 strelil súťažný gól z najväčšej vzdialenosti. Jeho odkop od brány vtedy zapadol do siete Artura Boruca zo Southamptonu.