Novinky - 17.10.2018 19:16

Skvelé striedanie mladého Slováka vo vlastnom oslabení

Zdroj: huste.tv/Twitter

V tabuľke západnej konferencie aktuálne patrí Slovanu 8. priečka, za čo môže najmä séria štyroch víťazných zápasov. Vo farbách tímu z Bratislavy nastupuje aj 19-ročný Adam Liška, ktorý pred sezónou sľúbil, že za svoje rodné mesto nechá na ľade všetko a šiestimi kanadskými bodmi to už stihol aj dokázať.

Veľkú pozornosť si talentovaný mladík získal aj v zápase proti Admiralu Vladivostok. Ruský tím prehrával 3:4 a v záverečnej päťminútovke dostal výhodu presilovej hry. Liška dostal priestor v kľúčovom momente a odvďačil sa zaň parádne. V útočnom pásme ho hodnú chvíľu nevedeli odzbrojiť dvaja brániaci hráči. Následne vystihol prihrávku medzi nimi, vytvoril šancu pre spoluhráča, bleskovým návratom narušil útok Admiralu, zablokoval dve strely a všetko zavŕšil tým, že ho fauloval Ugolnikov. Akurát končiace oslabenie sa zmenilo na presilovku.

Opísaná Liškova aktivita trvala len niečo cez pol minútky, ale mladík so skúsenosťami z kanadskej OHL počas toho stihol neuveriteľne veľa. Táto situácia by sa mala púšťať ako príkladná práca počas početnej nevýhody.