Novinky - 19.10.2018 14:45

Mayweather chce double

Zdroj: huste.tv

Sebavedomie Chabiba Nurmagomedova po víťaznom zápase nad McGregorom vystrelilo do závratných výšok a prakticky ihneď vyzval na boxerský zápas legendárneho Floyda Mayweathera. Boxerské schopnosti Rusa pritom v prostredí zmiešaných bojových umení nikdy neboli považované za nejaké výnimočné, a to aj s plným vedomím toho, že v spomenutom titulovom zápase predviedol zopár pozoruhodných úderov.

Mayweather sa po dosiahnutí okrúhleho 50 víťazného zápasu pobral do športového dôchodku, ale medzičasom už sľúbil druhý vzájomný zápas Mannymu Pacquiaovi a zapáčila sa mu aj myšlienka bojovať s MMA hviezdami. Zaboxoval by si s Conorom aj Khabibom, no musí to byť v jeho podmienkach a pod jeho promotérskou skupinou. Američan sa dokonca domnieva, že zápas s Nurmagomedovom by mu mohol zarobiť približne 174 miliónov eur, čo by ešte výrazne prevýšilo zisk zo zápasu s McGregorom.

Americko-ruský zápas by priniesol atraktívne stretnutie dvoch neporazených šampiónov, no pozícia favorita by v ňom bola určená jasne. Odhliadnuc od exhibície s Conorom, posledný oficiálny zápas rodáka z Michiganu bol v septembri 2015 proti Andremu Bertovi. "V každej džungli je len jeden kráľ," oznámil pred časom Nurmagomedov americkému boxerovi, čím ho vyzval na súboj. Ten tvrdí, že by Rusa vo "svojom svete" privítal rád, ale kritizoval ho za správanie bezprostredne po titulovom zápase UFC: "Vegas je hlavným mestom bojových športov a po boji sa musíš správať ako skutočný profesionál. Nielen v ringu, ale aj mimo neho,"