Novinky - 19.10.2018 11:06

Britský chaos: Oblak nenastúpil za Slovensko a nahneval tým trénera

Zdroj: huste.tv

V slovenskom futbale je aktuálne veľmi dusná atmosféra a zhodou okolností veľký konflikt v súčasnosti "zdobí" aj futbal v Slovinsku. Pri týchto dvoch večne problémových krajinách z toho majú zahraničné médiá tradičný chaos. Podiel na tom má Jan Oblak, brankár Atlética Madrid, ktorý nereprezentoval v dvojzápase Ligy národov proti Nórsku a Cypru. Slovinci z týchto súbojov získali dokopy len bod a o dva roky budú s najväčšou pravdepodobnosťou súčasťou kvalitatívne najslabšej Ligy D.

Denník The Sun sa venoval slovinským problémom, ale v slovenských zápasoch. "Brankárska jednotka Atlética Madrid, Oblak, nahneval reprezentačného trénera odmietnutím pozvánky pri slovenskej prehre v Lige národov proti Česku a utorkovom priateľskom zápase proti Švédsku, aby doliečil svoje dlhodobé zranenie," píše britský denník. Pre Martina Dúbravku by bol Oblak poriadnou konkurenciou do brány. Ak by samozrejme prišiel. Autor článku pritom zrejme považuje Slovinsko a Slovensko za synonymá. V nadpise totiž uvádza brankárovu národnosť správne, v perexe akurát Slovincom priradil našich súperov a v samotnom texte píše už o Slovákoch.

Úryvok z textu o Janovi Oblakovi, ktorého Briti označujú za Slováka
Úryvok z textu o Janovi Oblakovi, ktorého Briti označujú za Slováka
Zdroj: The Sun

​Faktom však ostáva, že u našich takmer menovcov vyvolal 25-ročný odchovanec Olimpije Ľubľana poriadny rozruch. Ligové derby proti Realu Madrid aj následný zápas proti Betisu odchytal, ale do UEFA Nations League sa mu už nechcelo. Možno aj s vedomím toho, ako zle to má Slovinsko rozohrané. V úvodných zápasoch pritom dostal rovnako prednosť Vid Belec zo Sampdorie Janov.

Novinári sa o Oblakovu absenciu na pozápasovej tlačovej konferencii prirodzene zaujímali a coach Tomaž Kavčič na nich vypenil: "Koho sa pýtate? Prečo? Toto je národný tím. Od koho potrebujem povolenie, aby som zaň hral? Prečo? Čo nám týmto chce povedať? Aký odkaz týmto dáva ostatným?" Za to, že najväčšia hviezda vynecháva reprezentačné zápasy, sa tréner Kavčič necíti byť vinný. Podľa jeho slov sú všetky dvere otvorené, ale s ľudmi sa rád rozpráva tvárou v tvár. Oblak pritom údajne záujem rozprávať sa nemal. Aby sa však pre zlé výsledky nezavreli dvere za samotným coachom.