Novinky - 22.10.2018 14:01

Vieme, kto povedie slovenskú futbalovú reprezentáciu

Zdroj: sita, huste.tv

Nástupcom Jána Kozáka na pozícii trénera slovenskej futbalovej reprezentácie sa stal český kouč Pavel Hapal. Štyridsaťdeväťročného rodáka z Kroměříža (nar. 27. júla 1969) oficiálne predstaví vedenie Slovenského futbalového zväzu (SFZ) na stredajšej tlačovej konferencii v Bratislave. Hapal je prvým zahraničným kormidelníkom A-tímu SR v ére samostatnosti.

Pavla Hapala schválili za kouča A-tímu SR členovia výkonného výboru SFZ na pondelňajšom mimoriadnom zasadnutí. "Zúčastnilo sa na ňom desať členov výkonného výboru, deviati hlasovali za a jeden sa zdržal hlasovania," informoval na krátkom brífingu prezident SFZ Ján Kováčik a pokračoval: "Zmluva nie je podpísaná. Pavla Hapala sme schválili za trénera. S viceprezidentom pre štátnu reprezentáciu Karolom Belaníkom sme dostali mandát na rokovanie o podmienkach zmluvy. Keďže ja som s Pavlom Hapalom hovoril aj predtým, či má záujem o túto prácu, tak sme sa okrajovo dotkli aj podmienok, ktoré bude potrebné ešte doladiť. Takisto sme dostali aj mandát na rokovanie o zložení realizačného tímu. Vytvorenie realizačného tímu bude plne v kompetencii Pavla Hapala."

Na margo dĺžky zmluvy s novým trénerom slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kováčik poznamenal: "Dĺžka kontraktu bude na jeden kvalifikačný cyklus. V prípade postupu na majstrovstvá Európy a účinkovania na kontinentálnom šampionáte je tu z našej strany možnosť využitia opcie na ďalší kvalifikačný cyklus a Ligu národov."