Novinky - 22.10.2018 22:06

Nedýchať, nedupať! Úsmevný záver strku víťaza English Open

Zdroj: huste.tv

V snookrovom svete práve prebehol prestížny turnaj English Open, na ktorom sa k obhajobe triumfu odhodlávala najväčšia hviezda tohto športu, Ronnie O'Sullivan. Ten však nezvládol semifinále a trofej nakoniec získal Stuart Bingham. Vtipný moment priniesol zápas neskoršieho víťaza, svetovej pätnástky, ktorý čelil Alimu Carterovi. Vo štvrtom frejme začínal svoj nábeh a namieril si to na červenú guľu. Tá však padla o pár sekúnd neskôr ako to bolo potrebné.

Po Binghamovom strku totiž ostala stáť presne na okraji diery a bolo doslova "na spadnutie". Po vyťukaní až nepochopiteľne ostala na stole a hoci si snookrista dupol a snažil sa tak ten milimeter navyše pridať, neuspel. Šiel si tak sklamane sadnúť, na ťah sa dostal Carter a kým sa ten premiestnil k stolu, červená sa predsa skĺzla do diery. Ako však hovoria pravidlá, už to nebolo počas Binghamovej hry, a tak v akcii ostal Carter.

Síce sa zdalo, že šťastena je v tomto štvrťfinálovom zápase naklonená na stranu rankingovo nižšie postaveného hráča, z víťazstva 5:2 sa tešil Bingham, v semifinále prešiel cez Stephena Maguirea a vo finále uspel výsledkom 9:7 proti Markovi Davisovi.