Novinky - 23.10.2018 12:07

NBA ponúkla málo vídaný pästný súboj. Liga udelila nízke tresty

Zdroj: huste.tv

"Toto nepískaj! Nehrá sa basketbal!" občas sa ozýva z futbalových či hokejových tribún počas zápasov smerom k rozhodcovi. Basketbal je však športom, v ktorom proti sebe bojujú vyše dvojmetroví a stokiloví chlapi a takí, ak sa rozčúlia, je lepšie zaradiť spiatočku. Hroziace prísne tresty napriek tomu znižujú počet konfliktov na profesionálnych palubovkách na minimum, no v zápase NBA predsa fanúšikovia jednu potýčku videli.

Zápas Los Angeles Lakers - Houston Rockets priniesol v súčte až 239 bodov a aj bitku medzi Chrisom Paulom a Rajonom Rondom. Paul v zápase prispel k houstonskému víťazstvu 28 nastrieľanými bodmi, ale keď ho rozohrávač LA opľul, opätoval to pichnutím do oka. Rondo si to len tak nenechal. Vzduchom lietali päste a do konfliktu sa zamiešal aj ďalší hráč Lakers Brandon Ingram. Pre všetkých troch sa stretnutie skončilo predčasne.

Vedenie súťaže všetko vyriešilo len veľmi miernymi trestami. Ingram, ktorý atakom na Jamesa Hardena emócie pôvodne rozprúdil a potom do súboja zozadu vletel päsťou, dostal najtvrdší - štvorzápasový dištanc. Rondo za pľuvanec a "férovku" vynechá tri duely a jediný potrestaný hráč Houstonu, Chris Paul, si nezahrá dva zápasy. Všetci zúčastnení dostali aj finančné pokuty, no samotné tresty v hre boli očakávané výrazne vyššie. Od bitky Detroitu s Indianou v roku 2004 je NBA na podobné situácie háklivá.