Novinky - 23.10.2018 15:09

Moskovské derby prinieslo gól od červenej aj atraktívnu bitku

Zdroj: huste.tv/Instagram

Konfrontácie Spartaka s Dinamom sú považované za to menšie moskovské derby, ale prvé tohtosezónne rozhodne nesklamalo. Domáci Spartak vyhral 4:2, upevnil svoje postavenie v prvej osmičke konferencie a jeho modrý mestský rival pokračuje v nepresvedčivom úvode ročníka, keď vyhral len päť z doterajších 21 zápasov, pričom už pred rokom bol klub veľmi sklamaný zo svojej neúčasti vo vyraďovacích bojoch.

Stretnutie okorenili hneď dve zaujímavé situácie. V 55. minúte zápasu sa pokúsil Andrei Kutejkin brankára Bočarova prekvapiť od červenej čiary a podarilo sa mu to. Jeho náprah zapadol k pravej tyči a gólman Dinama sa musel poriadne červenať. V zápase pritom čelil 30 streleckým pokusom, čo vychádza na 86-percentnú úspešnosť, čo tragédiou nie je. Na opačnej strane však bol spoľahlivý Július Hudáček, ktorý si pri porovnateľnom počte striel počínal lepšie.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ??? (@khl),

Zaujímavým momentom bol aj pästný súboj zo záveru druhej dvadsaťminútovky, v ktorom si to rozdal Michail Grigorijev s Iľjom Nikulinom. Hoci je Nikulin o 13 centimetrov vyšší, obranca Spartaka sa ho nezľakol a bola z toho veľmi atraktívna bitka, ktorá by sa nestratila ani v zámorí. Fanúšikovia z červenej časti Moskvy ho oslavovali za víťaza, hoci aj on niekoľko kvalitných úderov inkasoval. Táto situácia sa zrodila za stavu 1:2 z pohľadu domácich a Grigorijev možno spoluhráčov nabudil, nakoľko tromi gólmi skóre otočili.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený ?? ??????? | HC Spartak Moscow (@spartak_hc),