Novinky - 23.10.2018 18:26

Som ľudská bytosť a aj mňa kritika zraňuje, hovorí Mourinho

Zdroj: huste.tv

Manchester United prežíva v tomto ročníku pomerne turbulentné obdobie. Pred 8. kolom a zápasom s Newcastle United sa otvorene hovorilo o tom, že tréner José Mourinho má nôž na krku. Rušno bolo už aj pár týždňov predtým, keď avizoval plány hrať proti Tottenhamu ofenzívny futbal a všetko skončilo prehrou 0:3. S odstupom času sa portugalský manažér k týmto udalostiam vrátil a priznal, že ho to bolelo. Ani nie tak bežná kritika, ale skôr reči o tom, že hrá nudný futbal a ruinuje hviezdy A-tímu ako bol Pogba či Valencia.

Prácu Mourinhovi zachránil parádny obrat Manchestru United proti Newcastlu, keď v záverečných dvadsiatich minútach stiahol dvojgólové manko a vyhral 3:2. "Stále im opakujem, že toto je môj problém a ja ho musím riešiť. Oni nech si užívajú hru tak, ako to zvládli proti Newcastle," povedal pre Sky Sports a jedným dychom priznáva, že kritika celého Manchestru mu dobre nerobí: "Áno, znepokojuje ma to. Pretože som človek, ako vy a na mojich hráčoch záleží,"

Po zápase so Strakami coach United priznal, že mediálne špekulácie a reči o výmene trénera ovplyvnili aj zápasovú prípravu jeho zverencov, ale našťastie všetko dobre dopadlo. Dobrý výkon dokonca tím podal aj po reprezentačnej prestávke proti Chelsea. Pred zápasom si vymenil niekoľko komplimentov s Edenom Hazardom, s ktorým počas pôsobenia v Londýne spolupracoval, a nakoniec sa zrodila remíza 2:2.

Otázne napriek všetkému ostávajú jeho vzťahy s hráčmi. Veľa sa v tomto smere hovorilo o Paulovi Pogbovi, Antonio Valencia dokonca na sociálnej sieti dal like na príspevok, ktorý volal po Mourinhovom odchode, a ďalším dotknutým hráčom bol aj Luke Shaw. Ten sa napriek častým zraneniam upísal na ďalších päť rokov a jeho pôsobenie pod Portugalčanom tak bude pokračovať. Bývalý tréner Porta, Chelsea a Realu Madrid ho viackrát na tréningu kritizoval a Shaw mu mal povedať, že ešte nie je hráčom, ktorého by chcel. Sľúbil však, že sa ním čoskoro stane.