Novinky - 23.10.2018 21:44

Mrázek proti bývalému klubu predviedol famózny tripple save

Zdroj: huste.tv/youtube

Zaujímavý zápas si v noci v NHL prežil český brankár Petr Mrázek. Jeho Carilona Hurricanes totiž čelila Detroitu Red Wings, čo je klub, ktorý Mrázeka vydraftoval a práve zaň šesť rokov chytal. Teraz ho domáci Detroit dokázal zamestnať len 21 strelami a proti Caroline evidentne ťahal za kratší koniec povrazu. Čisté konto z toho síce nebolo, ale aj víťazstvo 3:1 proti "svojim" určite potešilo. Hurricanes patria vo východnej konferencii v tomto ročníku medzi najlepšie tímy, zatiaľ čo Red Wings sú na chvoste celej NHL.

Počas tejto sezóny sa 26-ročný rodák z Ostravy už predviedol viacerými famóznymi zákrokmi a pred nejakým časom parádne zneškodnil únik dvojice útočníkov Winnipegu. Tento raz sa vytiahol proti Červeným krídlam, ktoré sa naňho rútili vo štvorici. Nielsen sa uvoľnil prihrávkou na pravé krídlo, nakorčuľoval si pred bránku na spätný pass od Vaneka a ani dorážka Athanasioua sa cez brankára Caroliny nedostala. Puk sa potom ešte dostal k Rasmussenovi a ani ten ho do bránky neupratal.

Aby neostala celá zásluha iba na Čechovi, obetavo mu počas početnej nevýhody vypomáhala aj brániaca dvojica Faulk - de Haan.