Novinky - 30.10.2018 15:10

Hapal to vedel ako prvý! Kapitán Škrtel sa rozhodol o budúcnosti v reprezentácii

Huste.tv Autor: Huste.tv | Zdroj: sita, huste.tv

Martin Škrtel v osobnom stretnutí potvrdil Pavlovi Hapalovi, že momentálne neuvažuje o ukončení reprezentačnej kariéry. Nový tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Hapal sa v uplynulých dňoch stretol s trojicou skúsených reprezentantov Marekom Hamšíkom, Jurajom Kuckom a spomenutým kapitánom Škrtelom, aby prebrali dôležité aspekty nadchádzajúcej spolupráce v reprezentačnom tíme Slovenska. Hapal uprednostnil osobný kontakt pred telefonickým najmä preto, že prvú nomináciu po nástupe do funkcie musí dať dokopy už 6. novembra pred záverečnými dvoma súbojmi Ligy národov doma s Ukrajinou (16.11.) a v Česku (19.11.). Hapal sa stal len pred niekoľkými dňami trénerom A-tímu SR, keďže predchádzajúci kormidelník Ján Kozák nečakane abdikoval po domácom súboji Ligy národov proti Česku (1:2).

"Z trojice, s ktorou sme sa stretli, sa len v prípade Martina Škrtela hovorilo, že by sa mohol po vzniknutej situácii rozhodnúť, že ukončí reprezentačnú kariéru. Som rád, že po našej debate to prehodnotil a verím, že už o tom rozmýšľať nateraz nebude. Skutočne som mal z našich stretnutí a debát so všetkými tromi hráčmi dobrý pocit. Môžem skonštatovať, že sme sa vrátili s dobrými správami," povedal Pavel Hapal, cituje ho oficiálny web futbalsfz.sk.

Niekdajší československý aj český reprezentant doplnil, že s mladými hráčmi sa na rozdiel od tých starších nepotrebuje stretnúť pred prvým reprezentačným zrazom, ktorý sa začne 12. novembra. "Mladých hráčov, ktorí sú v tíme stabilnou súčasťou, som viedol v reprezentácii do 21 rokov. S tými sa osobne stretnúť a spoznať nepotrebujem. So staršími reprezentantmi, ktorí do kádra patria, sa poznáme, ale osobne nie," vysvetlil Hapal a ďalej pokračoval: "V sobotu sme sa rozprávali s Hamšíkom, potom so Škrtelom a v pondelok sme boli s Kuckom. Chceli sme im porozprávať o našom štýle práce a našich predstavách. Tiež sme chceli počuť aj ich názor na to, ako to predtým fungovalo a aké majú predstavy oni. Bavili sme sa aj o tom, aké pravidlá by sme chceli nastaviť, ale aj o novom realizačnom tíme. Myslím si, že všetky tie stretnutia mali pozitívne odozvy."

Už túto stredu poobede sa Hapal a jeho asistent Oto Brunegraf vyberú na ďalšiu pracovnú cestu na západ od hraníc Slovenska. "Do nominačnej tlačovky máme ešte v pláne navštíviť v Plzni štvoricu Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský, Roman Procházka a Erik Pačinda, potom sa zastavíme v Prahe. Tam sa máme stretnúť s Miroslavom Stochom a Lukášom Štetinom a nakoniec sa presunieme do Berlína za Ondrejom Dudom a Petrom Pekaríkom. Viac, žiaľ, nestihneme. S takmer všetkými hráčmi som však už hovoril telefonicky, spojiť sa mi nepodarilo len s niekoľkými. Ich počet by sa dal spočítať na jednej ruke. To v najbližších dňoch napravím. Už sa teším na prvý zraz,“ dodal Pavel Hapal ma stránke futbalsfz.sk.