Novinky - 01.11.2018 20:23

Bývalý mládežnícky reprezentant z Nitry ukončil kariéru

Zdroj: sita

Slovenský futbalista René Kotrík v 22 rokoch ukončil profesionálnu kariéru. Dôvodom tohto kroku talentovaného stredopoliara FC Nitra sú zdravotné problémy s kolenom. Rodák z Bojníc zatiaľ neriešil situáciu operačným zákrokom, v budúcnosti sa mu možno nevyhne. "Jednoduché rozhodnutie to nebolo. Problémy s kolenom však trvali už dlhšie, dva, tri roky. Raz to bolo horšie, raz lepšie, no keď som prišiel na to, že už to nepôjde, prišiel som za trénerom a poprosil ho, aby mi pomohol, že by som chcel rozviazať zmluvu a chcel sa v živote uberať trošku iným smerom,“ prezradil Kotrík pre klubový web a pokračoval: "Uvidíme, ako koleno zareaguje, keď budem oddychovať."

Niekdajší mládežnícky reprezentant SR ešte netuší, čomu sa bude venovať. "Chcem nájsť niečo, čo ma bude baviť a napĺňať,“ uviedol absolvent stredoškolského štúdia v odbore manažment cestovného ruchu a doplnil: "Cestovanie ma baví, ale v súvislosti s tým manažmentom veľmi nie. Určite však bude prvoradá práca. A možno si popri nej zahrám futbal, ale, samozrejme, už nie na profesionálnej úrovni. Všetko však závisí od toho, čo mi dovolí zdravotný stav."

Za A-tím Nitry nastupoval takmer 190 cm vysoký stredopoliar od leta 2013. "Najradšej sa v myšlienkach budem vracať k pekným momentom v súvislosti s víťazstvami, ako sme oslavovali, keď sme postúpili s Nitrou do Fortuna ligy. Bude sa mi cnieť za touto partiou, boli sme výborný kolektív. Chalani mi budú možno chýbať viac ako samotný futbal," uviedol Kotrík, ktorý v najvyššej slovenskej súťaži odohral 41 duelov a strelil jeden gól. V tejto ligovej sezóne sa dostal na trávnik v siedmich stretnutiach. "Na nitriansky futbal nezanevriem. Budem sa snažiť prísť chalanov podporiť na zápasy aj osobne."