Novinky - 05.11.2018 15:58

Inter Bratislava otvorí zápas so Žilinou spomienkou na bývalého reprezentanta

Zdroj: sita

Basketbalový klub BK Inter Bratislava si pred piatkovým ligovým stretnutím proti Žiline (9. novembra o 17.45 h) uctí pamiatku bývalého česko-slovenského basketbalového reprezentanta Petra Rajniaka. Diváci tak budú v bratislavskej hale na Pasienkoch svedkami spomienkovej udalosti, počas ktorej zavesia pod strechu Rajniakov dres.

Olympionik z Moskvy 1980, účastník MS 1982 a piatich ME zomrel nečakane 4. 2. 2000, keď mal iba 46 rokov. "Bol to najväčší šok v mojom živote," spomína si na jeho úmrtie o tri roky mladšia sestra Irena Čillíková Rajniaková, tiež úspešná basketbalistka, medailistka z ME 1993. "Brat Peter už hral dosť vážne basketbal, keď ma doň v Ružomberku zlákali. Nebyť jeho, zrejme by som sa nestala basketbalistkou.

Pri tejto novembrovej pocte „Pedrovi“ - tak Petra Rajniaka volali spoluhráči a kamaráti - nebude chýbať jeho manželka Katarína, za slobodna známa basketbalistka pod priezviskom Balážová, ako aj Petrovi synovia, bratislavskí rodáci Martin a Peter. Popri Stanislavovi Kropilákovi by mali byť na slávnosti pred ligovým zápasom Inter - Žilina aj ďalší velikáni československého basketbalu, bývalí spoluhráči Jiří Pospíšil, Vlastimil Havlík, Jaroslav Skála, Jiří Okáč, Jiří Jandák, Pavol Bojanovský, Marián Kotleba, Justín Sedlák, Oto Matický, Ljuben Hagara, Jozef Michalko, Ján Plesník, Ľudovít Kristiník a Ján Kevenský.