Novinky - 07.11.2018 16:00

Mayweatherov súper sa intenzívne pripravuje a srší sebavedomím

Zdroj: huste.tv

Málokto veril, že by sa Floyd Mayweather nechal presvedčiť na zápas v zmiešaných bojových umeniach a skôr sa predpokladalo, že svoj športový dôchodok ešte na chvíľu opustí, aby v boxerskom ringu privítal niektorú hviezdu zo sveta UFC. Nakoniec všetkých prekvapil a má pred sebou prvý kariérny MMA zápas. Na začiatok to nebude McGregor ani Nurmagomedov, ale pod svojou značkou ho privíta japonská organizácia Rizin a súperom mu bude Tenshin Nasukawa.

Dejiskom zápasu bude hala Saitama Super Arena s kapacitou 36 500 miest a opisované stretnutie bude vrcholom programu v poradí 14. eventu, ktorý organizácia Rizin pripravuje. Japonec má len 20 rokov, a tak by americkému štyridsiatnikovi mohol byť pokojne synom. Bojovať sa bude v MMA, čiže v Nasukawovom "svete". Mladík si preto v žiadnom prípade nepripúšťa, že by mal prehrať a už teraz na internete nájdeme množstvo videí o tom, ako intenzívne sa pripravuje.

V americkom prostredí vzbudzujú videá japonského bojovníka až úsmev na tvári a píšu, že Tenshin takmer skolaboval. Faktom je, že predvedená rýchlosť sa mu v samotnom zápase môže veľmi hodiť. Mayweather totiž už rovnako stihol predviesť, že v zásade na svojej rýchlosti nestráca a aj v aktuálnom veku vie byť veľmi nebezpečný.

Veľký zápas už organizácia promuje zaujímavým preview videom, v ktorom upozorňuje aj na to, že ide o dvoch neporazených bojovníkov. Mayweather vyhral všetkých 50 svojich boxerských zápasov, Nasukawa má zatiaľ bilanciu 4-0. Rizin mimoriadne prestížnou MMA organizáciou nie je. Súčasné japonské hviezdy majú svoju minulosť prevažne v Pride či v K1. Saitama Super Arena však v minulosti už bola dejiskom turnajov UFC.