Novinky - 07.11.2018 19:18

Boxerský veterán zomrel po knockoute v titulovom zápase

Zdroj: huste.tv

Odporcom násilných a bojových športov sa dostala do rúk ďalšia silná zbraň. Priamo po zápase totiž zomrel taliansky veterán Christian Daghio, pre ktorého mohol byť zápas v boxe s Donom Pareuangom posledným v kariére, no stal sa zároveň tým posledným, čo zažil. Jeho bohatá kariéra začala v thaiboxe, ale niekoľkokrát sa predstavil aj v zmiešaných bojových umeniach a čerešničku svojmu športovému pôsobeniu chcel dať ziskom titulu WBC Ázijskej boxerskej rady v ťažkej váhe. Súboj sa konal v Bangkoku, kde Daghio s partnerkou a päťročnou dcérkou žil.

Talian mal už 49 rokov, v kariére veľké množstvo odbojovaných zápasov, ale Pareuang bol jednoznačne nad jeho sily. V dvanástom kole ho predtým raz k zemi poslal, no Daghio vstal a v boji pokračoval. Potom už prišila rýchla kombinácia, niekoľko presne mierených úderov a K.O.. Porazený boxer upadol do kómy, z ktorej sa už neprebral. "Zomrel tak, ako chcel. Necítim žiadnu ľútosť, pretože takto si to predstavoval. Chcel bojovať až do osemdesiatky. Ring bol jeho život," komentoval smutnú udalosť pre médiá jeho brat Fabrizio.

Don Pareuang oslavoval zisk majstrovského titulu tak intenzívne, že si vôbec nevšimol Daghiov boj o život. V tom čase mu už pomáhal rozhodca aj zdravotníci a priamo z ringu ho previezli do nemocnice. Dôvodom smrti bolo poškodenie mozgu v dôsledku stovky úderov, ktoré počas svojej kariéry ako boxer, thaiboxer a MMA bojovník utŕžil.