Novinky - 07.11.2018 17:25

Na ľade to kapitána Bostonu stále baví. Zdena Cháru mrzí rozpad Československa

Zdroj: sita, huste.tv

Slovenský hokejový obranca Zdeno Chára neodmysliteľne patrí ku klubu Boston Bruins ale aj k celej zámorskej NHL. Už trinásť sezón je kapitánom "medveďov" a aj vo veku 41 rokov je veľmi vyťažovaným hráčom. "Robím to, čo ma baví. Ak som pre niekoho inšpiráciou, tak to je len dobré," povedal Chára v rozhovore pre iSport. V aktuálnom ročníku dosiahol zatiaľ tri presné zásahy, v závere októbra proti Philadelphii zaznamenal dvojgólový zápis. "Musím priznať, že v dnešnom hokeji sa góly strieľajú veľmi ťažko. Najmä u obrancov, ktorí sú defenzívnejší," myslí si.

Podľa Zdena Cháru nerozhoduje, či má človek 20 alebo 40 rokov, základom je radosť zo športu. "V takom prípade nezáleží na veku a je jednom ako dlho sa v danej profesii pohybuje. Platí to v každom zamestnaní. Aj novinár má isto radosť, ak má možnosť porozprávať sa nejakým športovcom. Urobí z toho pekný článok, ktorý si potom ľudia prečítajú. A nejde o tom, koľko má rokov. Isto má z toho radosť," pokračuje slovenský obranca pre iSport.

Chára má mnoho priaznivcov po celom svete a teší ho, že okrem Slovákov sú nimi aj Česi. Jeho otec Zdeněk pochádza z Česka. "Stále tam mám rodinu a veľa priateľov. Som vďačný za to, že tam mám veľkú skupinu priaznivcov. Stále to beriem tak, že sme jedna krajina, ktorá sa rozdelila na dve časti," poznamenal. Doplnil aj to, že rozdelenie berie len ako formálnu záležitosť a je mu z toho smutno. "Jedna dobrá a silná krajina sa rozdelila na dve menšie, ktoré museli prejsť neľahkú cestu po ekonomickej, politickej aj športovej," dodal.