Novinky - 08.11.2018 08:48

Plzeň zistila, aké to je privítať Real doma

Zdroj: sita

Slovenský futbalový reprezentant Patrik Hrošovský strelil pred dvoma týždňami na madridskom Štadióne Santiaga Bernabéua jediný gól Viktorie Plzeň pri tesnej prehre s miestnym Realom (1:2) a medzi najlepších hráčov svojho mužstva patril aj v stredajšej domácej odvete. Tá síce "Viktoriánom" výsledkovo vôbec nevyšla (0:5), ale Hrošovského výkon by určite zniesol aj prísne európske pohárové kritériá.

Dvadsaťšesťročný rodák z Bojníc rozdal dovedna 43 prihrávok, najviac z domáceho tímu. Nabehal 11,67 km, čo bolo iba o 100 metrov menej ako najaktívnejší Plzenčan, ďalší Slovák, Roman Procházka. "Do zápasu sme vstúpili solídne. Potom však prišiel prvý gól v našej sieti, pri ktorom to Benzema urobil fantasticky. Nasledovali ďalšie inkasované góly zo štandardiek a potom sa už hralo strašne ťažko. Kvalita Realu je vysoká," vyhlásil po stretnutí Patrik Hrošovský.

Slovenského legionára škreli najmä góly, ktoré "Viktorka" inkasovala zo štandardných situácií. "Ako som už povedal, pri prvom góle to Benzema urobil geniálne. Ľahko sa to hovorí, ale bráni sa to veľmi ťažko. Skôr ma mrzia tie štandardky, keď sme inkasovali zo situácií, pri ktorých stojíme," doplnil účastník ME 2016 vo Francúzsku.

Cez prestávku za stavu 0:4 bolo v plzenskej šatni rušno. Hrošovský prezradil, že hráči si povedali niekoľko slov k tomu, ako hrať po zmene strán. "Vraveli sme si, že v druhom polčase nesmieme dostať ďalšie štyri góly, aby to nebola extrémna hanba. Chceli sme sa pokúsiť dostať sa do zakončenia, utvoriť si nejakú šancu a streliť gól. Škoda, že nám to nepadlo za stavu 0:0, keď sme nastrelili žrď, možno by to vyzeralo inak," skonštatoval Patrik Hrošovský.

Pred záverečnými dvoma kolami zápasov v G-skupine je Real Madrid lídrom s 9 bodmi a skóre 10:2, Plzni patrí posledné štvrté miesto s 1 bodom a skóre 3:14. Plzenskí futbalisti sa najbližšie 27. novembra predstavia v Moskve, kde musia zabodovať, ak chcú ešte pomýšľať na tretie miesto a jarné pokračovanie vo vyraďovacej fáze Európskej ligy.