Novinky - 08.11.2018 10:20

Brankár Detroitu privádzal strelcov Canucks do šialenstva

Zdroj: huste.tv/youtube

Detroit Red Wings prežil veľmi zlý začiatok ročníka 2018/19, ale v súčasnosti sa opäť mení na staré "Červená krídla" a stúpa nahor. Okrem toho, že sa odlepil od chvosta a nechal na ňom Floridu, na New Jersey stráca jediný bod, na Carolinu dva a ďalšia štvorica klubov mu je momentálne vzdialená len na trojbodový rozdiel. Do značnej miery za to môže aj domáce víťazstvo nad Vancouverom Canucks 3:2 po samostatných nájazdoch, ktorého hrdinom a strojcom bol brankár Jimmy Howard.

Američan je brankárom Detroitu už trinástu sezónu, ročník stabilne uzatvára s úspešnosťou medzi 91 až 93 percentami a v spomínanom zápase s Vancouverom čelil 42 streleckým pokusom, z ktorých pustil len dva góly. Napriek jeho vyše 95-percentnej úspešnosti domáci Red Wings prehrávali už 0:2, ale v druhej polovici zápasu vyrovnali. Howarda z nájazdu nedokázal prekonať ani jeden z troch zakončovateľov hosťujúceho tímu, zatiaľ čo domáci našli úspešného strelca v Dylanovi Larkinovi.

Detroit hrá najbližšie s New Yorkom Rangers, Carilonou Hurricanes a Arizonou Coyotes. Všetko sú to súperi, ktorí sa momentálne pohybujú na dne svojich konferencií. To dáva možnosť, aby zverenci Jeffa Blashilla napredovali. V NHL však veľmi dobre vieme, že jednotlivé výsledky sú len veľmi ťažko predvídateľné.