Novinky - 08.11.2018 16:01

7 zákrokov za 7 sekúnd alebo ako toto mohlo neskončiť gólom?

Zdroj: huste.tv/youtube

V Hokejovej lige majstrov sa už hrajú vyraďovacie boje, a to systémom dvojzápasov, v ktorých treba dať v súčte viac gólov ako súper. Preto môže každá spálená príležitosť mrzieť. To, čo zahodil EHC Mníchov na ľade švajčiarskeho Zugu bolo priam neskutočné. V závere druhej tretiny za stavu 2:2 kompletná pätica hráčov nemeckého zástupcu obkľúčila bránkovisko Tobiasa Stephana, ale puk do siete dotlačiť nedokázala.

V istom momente ležal brankár Zugu už mimo bránky, ale vtedy ho zastúpili spoluhráči. V neskutočne krátkom čase predviedol brankár spoločne s defenzívou sedem úspešných zásahov, ktorým zabránil gólu. Či už to boli reakcie gólmana na priame strely alebo reakcie hráča v poli pred bránkovou čiarou. Mníchovčanov tento moment mohol mrzieť o to viac, že v tretej tretine inkasovali, prehrali 2:3 a v odvete na ľade súpera budú doháňať manko.

Úvodné osemfinálové zápasy priniesli prekvapenia, divoké prestrelky, ale aj jasné záležitosti. O tú poslednú kategóriu sa starali najmä české celky. Plzeň vyhrala v Bolzane 6:1 a domáca odveta by mala byť už len formalitou. Dobre to má rozbehnuté aj Brno. To vyhralo v domácom prostredí nad Tapparou 5:1 a odvetu vo Fínsku by muselo kruto nezvládnuť, aby nepostúpilo. Nečakane otvorené sú veci zatiaľ medzi Storhamarom a Skellefteou po remíze 4:4 v prvom zápase. Nórsky tím však spravil obrovský progres a už v skupinovej časti si získal rešpekt výhrami nad Třincom či Tapparou.