Novinky - 08.11.2018 20:30

Premier League je podľa Zlatana preceňovaná, dominoval jej na invalidnom vozíku

Zdroj: huste.tv

Zlatan Ibrahimovic rozhodne nie je futbalistom, ktorý by bol odhodlaný dlhé roky kariéry zasvätiť jednému klubu a preto sa prirodzene po jeho odchode do Los Angeles riešilo, kam prestúpi nabudúce. Po neúspechu Galaxy, ktoré sa nedostalo ani len do play-off, naberajú špekulácie ešte väčšie rozmery a britské médiá zaujímalo, či to po anabáze v Manchestri United neskúsi v Anglicku opäť.

"Som veľmi šťastný a hrdý, že som šiel do United. Bol to v tej dobe ten správny klub. Prežil som tam skvelé obdobie a mám na to úžasné spomienky," povedal v rozhovore a pochválil aj priaznivcov Červených diablov. Pokračoval však trošku kritickejším tónom a sebe vlastným sebavedomým spôsobom: "Už som hovoril, že Angličania môžu byť radi, že som tam neprišiel o desať rokov skôr. Pozrite sa, akú stopu som tam nechal v 35 rokoch. Predstavte si, že by som tam hral ako 25-ročný,"

Počas 33 zápasov v Premier League nastrieľal Švéd 17 gólov a spomína aj na to, ako ho mnohí odhovárali od prestupu do tejto súťaže. Predtým už absolvoval pôsobenie v rôznych kluboch, rôznych súťažiach a ak by na ostrovoch vyhorel, verejnosť by ho mohla zaškatuľkovať ako nedostatočne dobrého futbalistu. Ako opisuje, tieto veci ho motivovali. Keďže do súťaže prišiel vo vysokom veku, hovorí, že jej dominoval na "invalidnom vozíku". "Púta to obrovskú pozornosť, avšak cítim, že kvalita súťaže je trochu preceňovaná. Hlavne individuálne a technické kvality hráčov," hodnotí s odstupom času, hoci tempo a rýchlosť hry samé o sebe vyzdvihuje.