Novinky - 12.11.2018 16:41

Futbalová kuriozita! Nejavil záujem o hru, no aj tak skóroval

Zdroj: huste.tv/Twitter

Poriadne kuriózny gól mohli fanúšikovia vidieť v izraelskej lige. Zápas desiateho kola, Netanya - Maccabi Petah Tikva, priniesol jediný gól, hostia vyhrali a hrdinom sa stal Mouhamadou Habib Habibou. Jeho zásah prišiel v 87. minúte, čo by vo väčšine prípadov prinieslo bujaré oslavy, avšak v tomto prípade bola lopta uprataná do siete veľmi zvláštne.

Počas akcie hostí ležal v pokutovom území zranený útočník Lidor Cohen. Habibou sa namiesto hľadania vhodného miesta v šestnástke skláňal nad svojím spoluhráčom a sledoval, ako na tom je, no lopta si ho napriek tomu našla. Potom, čo kuriózne prepadla popod brankára ju doťukol do brány a akoby sa nič nedialo, vrátil sa naspäť k zranenému Cohenovi.

Izrael je krajinou, ktorá je silno vnímaná aj v náboženskom kontexte. Aj preto bol tento gól opisovaný ako "pomoc blížnemu, za ktorú budeš odmenený". V každom prípade, menšiu pozornosť svojmu strelenému víťaznému gólu možno v histórii futbalu ešte nikdy nikto nevenoval. Víťazstvo 1:0 nad Netanyou pritom môže byť veľmi dôležité aj z dlhodobejšieho pohľadu. Šlo o konfrontáciu tabuľkových susedov, Maccabi Petah Tikva sa dostal na šieste miesto a izraelská liga sa pritom po základnej časti rozpadá na skupinu o titul a záchranu, rovnako ako u nás.