Novinky - 12.11.2018 18:00

Chyba brankára, ktorá stála slávnu Barcelonu body

Zdroj: huste.tv/Twitter

Katalánci cez víkend sklamali mnohých tipérov, keď v ligovom zápase s Betisom prehrali 3:4. Zaknihovali tým svoju druhú prehru v sezóne, prvú na domácej pôde a najvýraznejším terčom kritiky sa stal brankár Marc-André ter Stegen. Pri troch strelených góloch sa s víťazstvom určite počítať dá. Nie však, keď v sieti Nemca skončila lopta až štyrikrát. Predovšetkým gól číslo tri bol veľmi lacný. Giovani Lo Celso poslal svoju strelu presne do miest, kde gólman stál a sám chvíľu neveril tomu, že zakončenie zapadlo do brány.

Ter Stegen sa snažil strelu zbaliť do rukavíc, no prekĺzla mu cez ne a v Sevillčania sa v 71. minúte už výrazne priblížili k plnému bodovému zisku. Barcelona ešte v závere zabrala. Vďaka Vidalovi a Messimu spravila zo súboja drámu, lenže medzitým inkasoval Rakitić červenú kartu a víťazný gól dával hosťujúci Sergio Canales.

Pri tejto príležitostí sa štatisti pozreli aj na brankárske čísla rodáka z Mönchengladbachu. V súčte všetkých súťaží udržal v 17 tohtosezónnych dueloch čisté konto len štyrikrát a v priemere dostáva 1,3 gólu na zápas. Jeho predchodca, Claudio Bravo, bol za celé pôsobenie v Barcelone na priemere 0,6 gólu na zápas, Victorovi Valdésovi to vychádza na 0,8.