Novinky - 13.11.2018 15:30

Nezlomil si ruky? Krkolomný zákrok brankára Rinneho

Zdroj: huste.tv/Instagram

Nielen kľučky hráčov v poli, ale aj efektné zákroky brankárov vnímajú fanúšikovia veľmi pozitívne a je to to "niečo navyše", čo hokejista môže počas zápasu predviesť. V noci bavil fínsky brankár Pekka Rinne, ktorý kryl na ľade Anaheimu 34 streleckých pokusov, no jeho tím napriek tomu bral len bod za prehru 1:2 po samostatných nájazdoch.

Kúsok 36-ročného rodáka z Kempele prišiel počas 3. tretiny, keď naňho vyletela od modrej čiary poriadne zvláštne tečovaná strela obrancu Montoura. Už predtým tečovaný puk trafil do tváre brániaceho Ekholma a padal za chrbát Rinneho. Ten s pravou rukou vykĺbenou za chrbtom predviedol poriadne efektný zákrok vyrážačkou. Potom sa ešte včas rozložil v bránkovisku kryl dorážku Henriquea.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl),

Tento efektný zákrok bol o to dôležitejší, že do konca riadnej hracej doby ostávali necelé dve minúty a ak by Fín inkasoval, Predators by už manko doháňali veľmi ťažko. V prebiehajúcej sezóne odchytal zatiaľ len deväť zápasov, keďže štarty si delí rovným dielom s krajanom Juusem Sarosom. Percentuálne ho však prevyšuje a s úspešnosťou zásahov 95,1% kraľuje tejto ligovej štatistike medzi pravidelne chytajúcimi brankármi.