Novinky - 13.11.2018 17:30

Drzá penalta hviezdy MLS. Atlanta je vďaka nemu v najlepšej štvorke

Zdroj: huste.tv/Twitter

Táto sezóna americkej futbalovej ligy našla svoju najväčšiu hviezdu v útočníkovi Josefovi Martínezovi. Oproti minulému roku takmer zdvojnásobil počet ligových gólov, láme rekordy súťaže a svoju Atlantu United dotiahol už do konferenčného finále. Medzi disciplíny, v ktorých je Kolumbijčan ako doma, patria aj štandardné situácie a pokutové kopy. Jednu skutočne drzú penaltu kopol aj v zápase proti New Yorku City FC.

Tím, ktorého kapitánom je Španiel David Villa, prehral prvý zápas na domácej pôde 0:1 a manko rýchlo nadobudol aj v odvete v Atlante. Môže za to práve Martínez, ktorý sa v 25. minúte postavil k realizácii pokutového kopu. V jednom z kľúčových momentov dvojzápasu sa zachoval akoby sa nič nedialo a z bieleho bodu loptu poslal do siete.

Sebavedomie odprezentoval aj sebavedomými dvomi poskočeniami, vďaka ktorým svoj pokutový kop odlíšil a dostal ho nepochybne nielen do highlightov noci, ale možno aj celého play-off. Obzvlášť, ak by sa mu podarilo s Atlantou dokráčať až na najvyšší stupienok. Keďže ide len o 25-ročného futbalistu, jeho súčasný zamestnávateľ bude mať čo robiť, aby ho udržal. Ofenzívny klenot v minulosti nastupoval za FC Turín či Young Boys Bern, no tento raz chystajú veľké peniaze aj majetnejšie kluby.