Novinky - 15.11.2018 14:24

Pripomenul Ovečkina. Kühnhackl sa v NHL blysol gólom v páde

Zdroj: huste.tv/Instagram

Bravúrny kúsok sa v zámorskej NHL podaril útočníkovi Tomovi Kuhnhacklovi. Nemec prispel k výhre Islanders nad Vancouverom Canucks 5:2 hneď dvomi zásahmi a prvý z nich bol výstavný. Pripomenul totiž slávny kúsok Alenxandra Ovečkina z roku 2006, hoci Kühnhackl mal brankára súpera postaveného relatívne dobre. Zakončenie v páde napriek tomu do siete Jacoba Markströma zapadlo a v tej chvíli znamenalo vyrovnanie na 1:1.

Islanders dokázali na chvíľku svojho súpera zatvoriť v pásme, puk sa dostal na hokejku nemeckého hokejistu a brániaci Ben Hutton ho podrazil. Otočka bola napriek tomu dokonaná, a to dokonca aj s gólovou bodkou. Švéd vo vancouverskej bránke čisté svedomie rozhodne nemal. Pravú žrď si totiž strážil, no napriek tomu inkasoval.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl),

Markström je pritom v prebiehajúcom ročníku brankárskou jednotkou Canucks, odchytaných má už 14 duelov, zatiaľ čo jeho krajan Anders Nilsson si zachytal len 6krát. V tomto zápase mali Ostrovania jasnú prevahu, na gólmana Vancouveru letelo až 34 streleckých pokusov a Kühnhacklov gól sa pravdepodobne bude radiť do sezónnych highlightov.