Novinky - 16.11.2018 11:14

Popradu odpočítajú body za neoprávnený štart posily

Zdroj: sita

Martin Belluš nemohol nastúpiť za HK Poprad v stretnutí 14. kola najvyššej slovenskej hokejovej súťaže Tipsport ligy 2018/2019 proti HK Nitra (3:2). Tvrdí to disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja (DK SZĽH), ktorá štart 26-ročného krídelníka označila za neoprávnený. Hráčovi zastavila činnosť na štyri zápasy, vedúcemu popradského mužstva Patrikovi Molotovi na dva mesiace.

"Ak sa popradský klub odvolá voči rozhodnutiu disciplinárnej komisie, prípad ešte posúdi arbitrážna komisia. Tá sa však v stanovisku, o ktorú ju požiadala disciplinárna komisia, vyjadrila, že súčasťou súťažného dňa sú predohrávky aj dohrávky, čím potvrdila, že štart Martina Belluša bol neoprávnený. Rozhodnutie zašleme aj riadiacemu orgánu najvyššej hokejovej súťaže, ktorý rozhodne o športovo-technických sankciách pre Poprad," uviedol pre piatkové vydanie denníka Šport predseda DK SZĽH Rastislav Jakubovič.

​Spoločnosť Pro-Hokej pravdepodobne inkriminovaný duel bude dodatočne kontumovať v prospech Nitry. Poprad môže prísť dovedna až o šesť bodov. Tri za neoprávnený štart a ďalšie tri za kontumáciu. Na sporný štart Martina Belluša prvá upozornila práve Nitra. Rodák zo Spišskej Novej Vsi nastúpil najprv v septembrovej predohrávke 14. kola za Banskú Bystricu proti MAC Budapešť (2:0). Začiatkom októbra prestúpil do Popradu, za ktorý odohral duel toho istého kola v riadnom termíne proti Nitre.