Novinky - 16.11.2018 16:03

Dunajská Streda otvára novú MOL Football Academy

Zdroj: sita

Futbalový klub FC DAC 1904 Dunajská Streda v piatok otvoril novú mládežnícku akadémiu MOL Football Academy. V akadémii evidujú približne 300 mladých futbalistov a 32 trénerov v 14 vekových kategóriách. Novozaložená akadémia má v pláne stať sa jedným z najvýznamnejších mládežníckych centier v regióne.

Celkové náklady na výstavbu MOL Football Academy podľa webu fkdac.sk presiahli 14 miliónov eur. Na pokrytie vynaložených nákladov boli použité zdroje z Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt., Maďarského futbalového zväzu, Slovenského futbalového zväzu ako aj príspevok dunajskostredského klubu. Komplex sa rozprestiera dohromady na 18 hektároch, kde sa nachádza desať ihrísk štandardných rozmerov a tri špeciálne ihriská. Hráčom, trénerom a rozhodcom bude slúžiť aj viacúčelová budova s kanceláriami či fitness centrom.

"Tieto priestory pred tri a pol rokmi pokrývala zemina a rástla tu burina. Dnes je miestom najväčšej a najmodernejšej akadémie Slovenska, za ktorú sa nemusíme hanbiť ani na celoeurópskej úrovni. K dispozícii máme infraštruktúru, do ktorej vdychuje život náš klub. DAC tvoria hráči, tréneri, zamestnanci a fanúšikovia. Oni dodávajú tomuto klubu silu. Vybudovanie Akadémie bolo veľmi dôležitým krokom na ceste za cieľom, aby sa Dunajská Streda stala baštou vo výchove talentovaných futbalistov. Veríme, že tu vychovaní hráči budú oporou nášho klubu a pomôžu nám, aby sme sa stali dôležitou súčasťou slovenského a európskeho futbalu,“ zdôraznil majiteľ FC DAC 1904 Oszkár Világi, ktorého citoval oficiálny web klubu.