Novinky - 17.11.2018 17:30

Frustrácia mladého basketbalistu: protihráča knockoutoval lakťom

Zdroj: huste.tv/youtube

Nechutnou brutalitou sa prezentoval mladý basketbalista v zápase univerzitnej ligy v Spojených štátoch amerických. Kewan Platt patrí medzi opory Fitchburg State Falcons, no súboj s Nicholsovou univerzitou nevyšiel podľa predstáv. Odniesol si to protihráč Nate Tenaglia, ktorého zbúral lakťom bezprostredne po trojkovom zakončení, ktoré sám predtým zahodil.

Platt bol pritom aj v tomto zápase výraznou postavou, nahádzal za svoje mužstvo 16 bodov, lenže už po prvom polčase o jeden bodík Fitchburg State zaostával a v priebehu súboja sa rozdiel vyšplhal až na desať bodov. To už niesla domáca hviezda ťažko a keď zlyhal pri pokuse spoza perimetra, naspäť sa vrátil pomerne ležérne, nekrytý Tenaglia trojku trafil a Platt k nemu priletel surovým lakťom.

Za tento faul sa zápas pre domácu hviezdu predčasne skončil a mohol sa ísť osprchovať. Trest mu bez pochýb vymeria aj vedenie súťaže, ktoré podobné zákroky netoleruje, obzvlášť nie medzi univerzitnými hráčmi. "Veď toto je násilný trestný čin. Mali by ho obviniť a viac by nemal hrať basketbal." hneval sa jeden z fanúšikov na sociálnej sieti.