Novinky - 17.11.2018 18:22

Neskutočne rýchly hetrik útočníka Tampy Bay Pointa

Zdroj: huste.tv/Instagram

Ak by v hokeji každých 90 sekúnd padli tri góly, sledovali by sme 40-gólové zápasy. Takto špekulatívne si dovolíme otvoriť opis toho, čo sa v NHL podarilo kanadskému útočníkovi Barydenovi Pointovi. Jeho Tampa Bay nedávno vyhrala nad Pittsburghom 4:3 a Point bol nespochybniteľnou hviezdou večera. V priebehu minúty a pol dokázala Tampa skórovať trikrát, dokonca všetky tri góly patrili jednému hráčovi a všetky boli presilovkové.

K divokej situácii došlo na prelome prvej a druhej tretiny, kedy rozhodcovia poslali v priebehu desiatich sekúnd na trestnú lavicu až troch hráčov Penguins - Malkina, Kessela a Cullena. Hosťujúce Blesky vďaka tomu mali k dispozícii dlhú presilovku piatich proti trom a využili ju dokonale. Do prvej sirény dokázal predčasne zrušiť Brayden Point trest prvého vylúčeného hráča a po prestávke sa do hry vrátil ešte nabudenejšie.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl),

41 sekúnd po začiatku druhej tretiny prekonal brankára Murrayho po druhý raz a ešte kým trvala presilovka o jedného muža, dal aj gól číslo tri. Tampa Bay pritom tieto presilovky otvárala za nepriaznivého stavu 0:2, ale 22-ročný rodák z Alberty pripravil totálny zápasový zlom.