Novinky - 18.11.2018 14:01

Spomienka na Cantonu v nižšej anglickej súťaži

Zdroj: huste.tv/youtube

V piatej anglickej futbalovej lige si pripomenuli Erica Catonu, no nie jeho futbalové umenie, ale neslávne známy incident s fanúšikom. V hlavnej úlohe sa pre tento raz ocitol brankár Ebsfleetu, ktorý si to po remíze s domácim Borehamom Wood namieril medzi fanúšikov súpera. 28-ročný Nathan Ashmore pritom v zápase neinkasoval, no domáci priaznivci sa ho i tak snažili rôznymi popevkami vyviesť z koncentrácie.

Informácie z oboch táborov o konflikte sa rôznia. Gólman tvrdí, že bol rasisticky urážaný pre svoju tmavšiu pleť (hoci národnosťou je Angličan), a to sa v prebiehajúcom ročníku nestalo prvý raz. Sektor fanúšikov, v ktorom Ashmore spôsobil totálny chaos, takéto obvinenia odmieta. Brankár navyše neostal jediným, kto sa medzi fanúšikmi ocitol. Kým stihli zareagovať organizátori, už mu v konflikte pomáhali viacerí spoluhráči.

Vedenie Borehamu po stretnutí podalo na súpera sťažnosť. Ak by na trávnik vbehol niektorý z fanúšikov, bol by zatknutý. Za rovnako neprípustné považuje aj to, ak na tribúnu po záverečnom hvizde príde hráč. Nerozhodný a bezgólový výsledok znamenal pre oba tieto tímy predĺženie série bez ligovej prehry. Boreham neprehral už piaty zápas po sebe, Ebbsfleet štvrtý.