Novinky - 19.11.2018 12:00

Mladá Nemka sa po hrozivej nehode ozvala fanúšikom

Zdroj: huste.tv/youtube

Na sociálnych sieťach v týchto dňoch poriadne rezonuje hrozivá nehoda 17-ročnej nemeckej pretekárky Sophie Flörschovej, ktorá je súčasťou seriálu Formula 3. Na okruhu v ázijskom Macau nevybrala nevinne vyzerajúcu zákrutu, v rýchlosti asi 250 km/h sa jej monopost dostal do vzduchu a vyletel do ochranných bariér. Zranenia utrpeli aj diváci, ktorí sa nachádzali hneď pri trati, kameraman, fotograf a aj jeden z organizátorov.

Video z nehody spôsobuje mráz na chrbte. Niekoľko divákov si na mobilné telefóny zachytáva, ako sa pretekári rútia okolo nich. V tom Flörschová svojou formulou zavadí o niektorého z konkurentov a vymrští ju to do ochrannej bariéry. Už len samotný fakt, že v monoposte sedí človek, je hrozivý. O nehode okamžite FIA informovala cez svoje oficiálne kanály a dala vedieť, že Nemka má zlomenú chrbticu, ale nebude mať trvalé následky.

Samotný závod bol na hodinu prerušený a potom dali organizátori povel k jeho pokračovaniu. Triumfoval Brit Daniel Ticktum a na pódium sa okrem neho dostal aj Švéd Joel Eriksson a Brit Callum Illot. Nemecká teenagerka už medzičasom svojich fanúšikov pozdravila cez sociálnu sieť: "Len som chcela dať všetkým vedieť, že som v poriadku, ale zajtra ráno ma čaká operácia. Ďakujem FIA aj Mercedes AMG za skvelú starostlivosť o mňa. Vďaka všetkým za podporu. Čoskoro sa ozvem."