Novinky - 19.11.2018 16:40

Mané striedal v slzách, vypískali ho vlastní

Zdroj: huste.tv/youtube

Poriadne čudnými prejavmi voči vlastnému hráčovi sa predviedli fanúšikovia Senegalu, ktorí priviedli svoju hviezdu Sadia Maného k slzám. O dôvode by sa dalo polemizovať dlho. Fanúšikovia z tejto západoafrickej krajiny si totiž myslia, že Mané by mal byť na trávniku oveľa výraznejší a hráč Liverpoolu by do značnej miery mal o výhre napríklad nad Rovníkovou Guineou rozhodnúť sám. A to sa Manému príliš nedarí. Nachádza sa pritom v užšej nominácii na ocenenie pre Futbalistu roka afrického kontinentu, kde je topfavoritom jeho klubový spoluhráč Mohamed Salah.

Kým Salah nastrieľal v kvalifikácii Afrického pohára národov už štyri góly, Senegalčan zatiaľ strelecky mlčí. Nenapravil to ani v spomenutom zápase proti 146. mužstvu svetového rankingu. Senegal vyhrával na súperovej pôde 1:0, keď sa Mané ocitol v stopercentnej šanci, ktorou mohol spečatiť víťazstvo. Spálil ju a odvtedy až do záverečného hvizdu naňho fanúšikovia bučali a pískali. 26-ročný rodák zo Sédhiou je naďalej obviňovaný z toho, že za národný tím sa nesnaží dostatočne a podáva len zlomok výkonov v porovnaní s Premier League.

Po záverečnom hvizde, hoci Senegalčania vyhrali 1:0 a zaistili si postup na hlavný turnaj Pohára národov, ho zaliali slzy a zložil sa na zem. Na nohy mu na dvakrát pomohli spoluhráči a odprevadili ho do šatne. Zdravá rivalita, ktorá momentálne medzi liverpoolskymi spoluhráčmi panuje, sa otočila proti Senagalčanovi, ktorý je mimochodom len o tri mesiace starší. Že Salah získa ocenenie pre najlepšieho hráča Afriky, o tom prakticky nikto nepochybuje a mnohí by mu dokonca dopriali aj Zlatú loptu, určenú pre najlepšieho hráča planéty.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mohamed Salah (@mosalah),

Aj v aktuálnom kvalifikačnom cykle je Egypťan obrovskou oporou svojho tímu. Severoafričania rovnako postúpili na hlavný turnaj, čo si zaistili víťazným derby zápasom proti Tunisku. Víťazný gól Egypta pritom padol v 90. minúte a môžete si domyslieť, kto ho strelil. Maného brat sa na Instagrame obul do senegalských fanúšikov a vyčíta im, že v Egypte sa Salahovi fandí bez ohľadu na to, aký výkon práve predvedie a je v krajine považovaný za malého boha. "Tisíce Egypťanov podporujú Salaha, kým v Senegale nikdy nepodporíte Koulibalyho alebo Maného," vyčíta a zároveň podporuje svojho súrodenca. "Ďalej za vás bojuje, obetuje sa a odovzdáva maximum svojej krajine. Jedného dňa to pochopíte, ale to už môže byť neskoro." uzatvára svoj príspevok.