Novinky - 19.11.2018 19:21

Škandál v anglickom futbale. Legenda je obvinená zo sexuálneho obťažovania

Zdroj: sita/huste.tv

Bývalý anglický futbalový reprezentant Paul Gascoigne má na krku obvinenie zo sexuálneho obťažovania. Päťdesiatjedenročný rodák z Gatesheadu sa mal počas cesty vlakom dotýkať neznámej ženy. Polícia ho zatkla 20. augusta v anglickom Durhame. Britská železničná polícia (STP) obdržala podľa vlastného vyjadrenia žiadosť o obvinenie prostredníctvom pošty. Súdne konanie je na programe 11. decembra.

Gascoigne mal už v minulosti problémy s alkoholom a s ním spojenými výtržnosťami a násilím. Musel preto vyhľadať aj pomoc psychiatra. Počas reprezentačných zápasov Anglicka sa pravidelne objavoval aj na tribúne a niekoľkými kontroverznými vyjadreniami o sebe dával vedieť. Mnohí sa ho snažili pamätať najmä vďaka bohatej a úspešnej hráčskej kariére. Jej súčasťou bolo pôsobenie napríklad v Newcastle, Tottenhame, Evertone a Glasgow Rangers.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Paul Gascoigne (@paul_gascoigne8),

"Paul Gascoigne bol obvinený z prečinu podľa zákona o sexuálnych priestupkoch z roku 2003," uviedla polícia Veľkej Británie vo svojom oficiálnom stanovisku. 57násobný reprezentant Anglicka sa teraz bude za svoje činy zodpovedať respektíve sa brániť obvineniam. Jeho najväčším úspechom s národným tímom bola štvrtá priečka na MS 1990 v Taliansku.