Novinky - 21.11.2018 12:26

Megazákrok v poslednej sekunde. Poklonil sa aj vychytaný Ovečkin

Zdroj: huste.tv/Instagram

Keď sa hovorí o tom, že brankár vychytal svojmu mužstvu body, nie je to úplne najšťastnejšie konštatovanie. Hokej je predsa tímový šport a ojedinelý hráč môže zápasy prehrávať alebo vyhrávať len ťažko. V súboji Montreal - Washington brankár Carey Price napriek tomu bod svojmu tímu vychytal, a to minimálne v jednom konkrétnom momente, v poslednej sekunde riadnej hracej doby.

Brankár Canadiens inkasoval z 34 striel súpera až päť gólov, čo vychádza na 85-percentnú úspešnosť zásahov. Jeho tím pritom viedol 1:0 aj 4:2, lenže Capitals sa dokázali dotiahnuť a v samom závere tretej tretiny mohli vziať všetky body. Montrealčania pomerne ľahkovážne so záverečnými sekundami vyvážali puk do stredného pásma, Jordie Benn sa nechal obrať a Price zrazu čelil stopercentnej šanci Alexandra Ovečkina. Domáci gólman Rusovu strelu famózne vykopol a časomiera sa zastavila 0,7 sekundy pred sirénou.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa NHL (@nhl),

Washingtonský kapitán pritom v zápase už mal na konte dva góly a ak by mu padla aj táto strela, mohla byť hetriková a víťazná zároveň. Po zakončení šiel ešte brankára súpera za parádnu reakciu aj pochváliť a potom sa oba celky pobrali do šatní. Predĺženie zvládol lepšie Washington. Rozhodol Lars Eller po českých asistenciách Vránu a Kempného, a tak skvelý zásah Careyho Pricea zachránil "len" bod.