Novinky - 21.11.2018 13:40

Basketbalista hodil topánku na tribúnu, vyšlo ho to draho

Zdroj: huste.tv/Twitter

Kuriózny moment zažili basketbaloví fanúšikovia v americkej NBA. Miami Heat na domácej palubovke privítalo Los Angeles Lakers, no už úvodná štvrtina bola presvedčilo v réžii hosťujúceho LA a náskok sa pomaly navyšoval. To vystupňovalo aj nervozitu domácich a korunku týmto nervóznym prejavom nasadil Josh Richardson, ktorý medzi divákov nahnevane zahodil svoju tenisku. Miami pritom hralo doma, a tak ohrozil maximálne vlastných priaznivcov.

25-ročný rozohrávač bol v snahe o smeč hranične bránený hosťujúcim Joshom Hartom a pri súboji sa mu dokonca vyzula teniska. To okamžite reklamoval u rozhodcu, ktorý však bol pri svojom rozhodnutí neoblomný. Richardson navyše dostal za protesty technickú chybu a keďže šlo o jeho piaty priestupok proti pravidlám, zápas preňho skončil. V návale emócií sa rozhodol, že svoju obuv už potrebovať nebude a zahodil ju.

"Súhlasím s ním. Nie s tým, že zahodil svoju tenisku, to je neprijateľné. Ale smečoval a bol tam nejaký kontakt, pri ktorom ju stratil. Z môjho pohľadu tam kontakt bol a z toho pramenila frustrácia," povedal k tejto situácii po zápase tréner Erik Spoelstra. Disciplinárna komisia až taká zhovievavá nebola a za tento nešportový prejav hráčovi vymerala pokutu 25 tisíc dolárov, a to ešte bolo zohľadnené, že žiadneho fanúšika nezranil.